Gå til hovedindhold

”6 om dagen” - Sådan får du nok frugt og grønt

”6 om dagen” er et budskab, der er let at forstå, og som vi længe har kendt til. Alligevel er det svært for mange, at leve op til det.

”6 om dagen” er et budskab, der er let at forstå, og som vi længe har kendt til. Alligevel er det svært for mange, at leve op til det.

Anbefalingen lyder, at du skal spise tre forskellige slags frugt og tre forskellige slags grøntsager hver dag.

Du skal spise 300 gram af hver; altså i alt 600 gram frugt og grøntsager om dagen, hvor kartofler, nødder og tørret frugt ikke tæller med. Når du skal spise dine ”6 om dagen”, er det vigtigt at vælge forskellige frugter og grøntsager. At det skal være forskellige typer, bunder i, at du skal have så mange forskellige vitaminer og næringsstoffer som muligt. Budskabet er ikke lavet for at piske dig, men for at du lettere kan holde øje med, om der er noget, du kan gøre bedre.

Læs også: Test - Den bedste maskine til grøntsagsspaghetti

6 tips til lettest at få ”6 om dagen”

• Når du tilbereder dine måltider, så tænk på, om du kan anvende nogle af frugterne eller grøntsagerne til morgenmad, mellemmåltid, frokost eller aftensmad den næste dag. Lav en god dobbelt portion, så næste dag er reddet.

• Skræl altid en hel pose gulerødder på én gang. Læg dem i koldt vand på køl, så er det hurtigere og mere fristende at snuppe en.

• Skær frugten i mundrette stykker og placér dem indenfor rækkevidde, så du let kan snuppe dem på vejen. Det meste frugt virker lige lidt mere lækkert, når det er skåret ud.

• Når du laver råkost, så lav altid til mindst to dage. Det kan sagtens holde sig i køleskab en ekstra dag.

• Fyld madkasser med blandede frugtstykker og gnavegrøntsager – klar til hele dagen. Tag dem med i tasken, så du er sikker på, at du har nem adgang til frugt og grønt hele dagen.

• Hvis du husker at tilsætte gode marinader til dine grøntsager, vil det lokke dig til at spise flere.

Læs også: Fem tips til at sætte skub i forbrændingen

Læs mere om